vrijwilligers gezocht: 18 maart informatie bijeenkomst

Muziektheater De Plaats zoekt voor het theaterproject Expeditie W750 vrijwilligers die willen meehelpen tijdens de voorstellingsdagen in mei en juni 2013. Ook zoeken we fotografen, camjos, correspondenten, kostuumvrijwilligers en handige mensen (handymen) voor timmer- en verhuisklusjes om in de voorbereiding alles te helpen opbouwen en aankleden. Lijkt het je leuk om een kijkje te krijgen achter de schermen van zo´n groot theaterproject? Kom dan op 18 maart naar de informatiebijeenkomst in de Openbare Bibliotheek Wageningen.
Hieronder vind je alvast wat voorinformatie. Direct aanmelden als vrijwilliger kan via het formulier onderaan deze pagina.

Informatieavond 18 maart
Tijdens deze informatieavond wordt verder uitgelegd hoe het e.e.a. in zijn werk gaat. De informatieavond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Adres bijeenkomst: Openbare Bibliotheek Wageningen, Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen.

Locatietheater
Op acht bijzondere plaatsen in Wageningen worden in mei/juni 2013, tijdens de viering van het 750 jarig bestaan van de stad, acht unieke scènes gespeeld. Een voorstelling bestaat iedere avond uit 7 scènes. Het publiek volgt een theaterroute langs de verschillende voorstellingslocaties. Een theaterroute duurt ongeveer twee uur.

Foyer
De theaterroutes starten in de Expeditie Foyer. Van daaruit gaat het publiek in groepen onder begeleiding van publieksbegeleiders de voorstelling bekijken.
Na de voorstelling gaat het Expeditie Café open voor publiek, spelers en vrijwilligers. Een mooie manier om de andere deelnemers en vrijwilligers van het project te leren kennen.

8 voorstellingsdagen tijdens twee weken in mei en juni (2013)
week 1: woensdag 29 mei t/m zaterdag 1 juni
week 2: woensdag 5 t/m zaterdag 8 juni

Voorbereiding en voorstellingen
De vrijwilligerstaken zijn ingedeeld in twee groepen. Er zijn taken in aanloop naar de voorstelling en er zijn taken tijdens de voorstellingsdagen zelf.

Taken in de voorbereiding
In aanloop naar de voorstelling moet alles worden opgebouwd en aangekleed. De tijd die je daarin steekt wordt persoonlijk met je afgestemd.

Kostuummedewerkers
Onder leiding van Fen de Groot werkt een team van vrijwilligers aan de kostuums.

Handymen
Handige mensen die kunnen helpen met klusjes en opbouw op de voorstellingslocaties. Als timmerman, verhuizer, …

Fotografen en filmers
Voor de publiciteit, de website en de voorpret gaan fotografen en camjos op pad om de voorbereidingen vast te leggen en de ontwikkeling van de locaties en de repetities te laten zien. We maken op FlickR verschillende sets aan die automatisch op de website komen. Ook de YouTube en Vimeo filmpjes kunnen we meteen embedden.

Correspondenten
De correspondenten doen verslag van de voorbereidingen en repetities, interviewen de spelers en begeleiders en leveren andere bijdragen aan de website en de nieuwsbrieven waarmee de deelnemers op de hoogte blijven. Met de inbreng van de correspondenten zorgt De Plaats dat de website steeds actueel blijft. Correspondenten kunnen direct aan de slag.

Taken tijdens de voorstellingsdagen

Road managers voor op- en afbouw van locaties
Omdat we op bijzondere locaties werken kunnen de `spullen´ van de locaties meestal niet blijven staan. Er moet iedere avond op- en afgebouwd worden. De hoeveelheid werk per locatie verschilt sterk. In onze planning houden wij hier rekening mee. We zorgen dat er voldoende mensen worden ingezet, zodat je niet eerder dan 18.00 hoeft te starten.

Kassamedewerkers
De kassa bevindt zich bij de ingang van de foyer. De kassamedewerkers beginnen op de voorstellingsdagen om 18.00 uur met voorbereiden. Vanaf 18.30 uur gaat de kassa open voor publiek.

Koffie en theeschenkers
Deze taak begint iedere dag om 18.00 uur met voorbereidingen. Vanaf 18.30 uur is de foyer open voor publiek en schenken wij koffie en thee.

Publieksbegeleiders
Iedere groep heeft twee publieksbegeleiders. Zij nemen het publiek mee van locatie naar locatie.

Locatiebegeleiders
Op de locaties is er tijdens de voorstelling hulp nodig om het publiek te begeleiden naar de zitplaatsen. Je neemt op locatie tijdelijk de taak van de publieksbegeleider over en je werkt daarbij nauw samen met de cast.

Barmedewerkers
Na afloop van de voorstelling vindt de meet en greet plaats en is de bar open in de foyer.

Tijden tijdens de voorstellingsdagen (op hoofdlijnen)
18.00 uur: opbouw van de locaties, voorbereidingen foyer (koffie & thee en kassa taken)
19.30 uur: begin voorstelling
21.30 uur: einde voorstelling, afbouw van de locaties, Expeditie Café open
23.00 uur: Expeditie Café sluit

Hoe vaak helpen?
Het is niet nodig dat je alle voorstellingsdagen komt meehelpen. Je kunt per week opgeven hoeveel dagen je kunt en op welke dagen je beschikbaar bent. In totaal over alle twee weken graag minimaal 3 dagen. Meer dagen mag natuurlijk ook, graag zelfs.
De Plaats gaat daarmee aan het plannen. Wij maken op basis van jouw opgave combinaties van taken. Bijvoorbeeld een taak als locatiebegeleider wordt gecombineerd met op- en afbouwen van de locatie. Een publieksbegeleiderstaak wordt gecombineerd met een bardienst. De Plaats doet je een voorstel en overlegt of dat bij je past.
Sowieso maken wij het mogelijk dat je de voorstelling minimaal een keer zelf kunt bekijken.

Informatieavond 18 maart (2013)
Tijdens deze informatieavond wordt verder uitgelegd hoe het e.e.a. in zijn werk gaat. De informatieavond begint om 20.00 uur.
Adres bijeenkomst: Openbare Bibliotheek Wageningen, Stationsstraat 2, 6701 AM Wageningen

Aanmelden
Lijkt het je leuk om mee te helpen, dan kun je je nu al vast opgeven via het formulier. Daarop kun je aangeven welke taken je leuk lijken en iets over jezelf vertellen.
Na de informatieavond van 18 maart zullen wij je ook vragen wanneer je op de voorstellingsdagen beschikbaar bent.

Ik doe mee
[contact-form-7 id=”85″ title=”aanmelden vrijwilligers 1″]