vrijwilligers gezocht

doe mee met Expeditie W750Muziektheater De Plaats zoekt voor het theaterproject Expeditie W750 vrijwilligers die willen meehelpen tijdens de voorstellingsdagen in mei en juni 2013. Denk hierbij aan publieks- en locatiebegeleiders. Ook zoeken we kostuumvrijwilligers en handige mensen (handymen) voor timmer- en verhuisklusjes om in de voorbereiding alles te helpen opbouwen en aankleden. Lijkt het je leuk om een kijkje te krijgen achter de schermen van zo´n groot theaterproject? Lees dan verder en meld je aan via het formulier op deze pagina.

Locatietheater
Op acht bijzondere plaatsen in Wageningen worden in mei/juni 2013, tijdens de viering van het 750 jarig bestaan van de stad, acht unieke scènes gespeeld. Een voorstelling bestaat iedere avond uit 7 scènes. Het publiek volgt een theaterroute langs de verschillende voorstellingslocaties. Een theaterroute duurt ongeveer twee uur.

Foyer
De theaterroutes starten in de Expeditie Foyer. Van daaruit gaat het publiek in groepen onder begeleiding van publieksbegeleiders de voorstelling bekijken.
Na de voorstelling gaat het Expeditie Café open voor publiek, spelers en vrijwilligers. Een mooie manier om de andere deelnemers en vrijwilligers van het project te leren kennen.

8 voorstellingsdagen tijdens twee weken in mei en juni
week 1: woensdag 29 mei t/m zaterdag 1 juni
week 2: woensdag 5 t/m zaterdag 8 juni

Voorbereiding en voorstellingen
De vrijwilligerstaken zijn ingedeeld in twee groepen. Er zijn taken in aanloop naar de voorstelling en er zijn taken tijdens de voorstellingsdagen zelf.

Taken in de voorbereiding
In aanloop naar de voorstelling moet alles worden opgebouwd en aangekleed. De tijd die je daarin steekt wordt persoonlijk met je afgestemd.

Kostuummedewerkers
Onder leiding van Fen de Groot werkt een team van vrijwilligers aan de kostuums.

Handymen
Handige mensen die kunnen helpen met klusjes en opbouw op de voorstellingslocaties. Als timmerman, verhuizer, …

Taken tijdens de voorstellingsdagen

Road managers voor op- en afbouw van locaties
Omdat we op bijzondere locaties werken kunnen de `spullen´ van de locaties meestal niet blijven staan. Er moet iedere avond op- en afgebouwd worden. De hoeveelheid werk per locatie verschilt sterk. In onze planning houden wij hier rekening mee. We zorgen dat er voldoende mensen worden ingezet, zodat je niet eerder dan 18.00 hoeft te starten.

Kassamedewerkers
De kassa bevindt zich bij de ingang van de foyer. De kassamedewerkers beginnen op de voorstellingsdagen om 18.00 uur met voorbereiden. Vanaf 18.30 uur gaat de kassa open voor publiek.

Koffie en theeschenkers
Deze taak begint iedere dag om 18.00 uur met voorbereidingen. Vanaf 18.30 uur is de foyer open voor publiek en schenken wij koffie en thee.

Publieksbegeleiders
Iedere groep heeft twee publieksbegeleiders. Zij nemen het publiek mee van locatie naar locatie.

Locatiebegeleiders
Op de locaties is er tijdens de voorstelling hulp nodig om het publiek te begeleiden naar de zitplaatsen. Je neemt op locatie tijdelijk de taak van de publieksbegeleider over en je werkt daarbij nauw samen met de cast.

Barmedewerkers
Na afloop van de voorstelling vindt de meet en greet plaats en is de bar open in de foyer.

Tijden tijdens de voorstellingsdagen (op hoofdlijnen)
18.00 uur: opbouw van de locaties, voorbereidingen foyer (koffie & thee en kassa taken)
19.30 uur: begin voorstelling
21.30 uur: einde voorstelling, afbouw van de locaties, Expeditie Café open
23.00 uur: Expeditie Café sluit

Hoe vaak helpen?
Het is niet nodig dat je alle voorstellingsdagen komt meehelpen. Je kunt per week opgeven hoeveel dagen je kunt en op welke dagen je beschikbaar bent. In totaal over de twee weken graag minimaal 3 dagen. Meer dagen mag natuurlijk ook, graag zelfs.
De Plaats gaat daarmee aan het plannen. Wij maken op basis van jouw opgave soms ook combinaties van taken. Bijvoorbeeld publieksbegeleiderstaak wordt gecombineerd met kassataak. Daarna doet De Plaats je een voorstel en overlegt met je of dat bij je past. Sowieso maken wij het mogelijk dat je de voorstelling minimaal een keer zelf kunt bekijken.

Aanmelden
Lijkt het je leuk om mee te helpen, dan kun je je nu al vast opgeven via het formulier. Daarop kun je aangeven welke taken je leuk lijken en iets over jezelf vertellen.

Ik doe mee
[contact-form-7 id=”571″ title=”aanmelden vrijwilligers 2″]