Tellen, tellen, tellen


Een repetitieruimte met mensen die er lol in hebben en prachtige instrumenten. Dat troffen we aan bij de Slagwerkgroep van de Harmonie. Deze slagwerkers zijn straks samen met de juniordansers van Ill Skill Squad verantwoordelijk voor de scène in de voetbalkooi achter Pomona.
Grappig om nu met deze repetitie zowel de dansers als de muzikanten te hebben zien werken aan dezelfde scène. En het wordt geweldig, want ook deze slagwerkers gaan er helemaal voor, onder de enthousiaste leiding van dirigent Rob van Plateringen: “De gaten in je sokken jongens, kom op, één twee…..jamtatatam. Die 8e noot is te laat, ik hoor nu tatata, het is meer als peer ananas peer, jamtatatam. Beetje duwen en trekken jongens. Gaan we weer, bij L beginnen….JA!!!”
Er wordt veel gelachen en hard gewerkt. Leuke groep!
Er worden een paar vaste stukken gerepeteerd, maar straks is een gedeelte van de scène pure improvisatie tussen de dansers en de muzikanten. Geenéén voorstelling is dus hetzelfde.
W750 Slagwerkgroep
Eén van de vaststaande stukken is door de dansers zelf uitgekozen toen ze op bezoek waren. Tot verrassing van de slagwerkers kozen de jongens voor een concertstuk en niet voor een wat lichter werk, wat ze eigenlijk verwacht hadden. Een ander stuk voor de Expeditie is voor vier slagwerkers op bongo’s, een bass drum en toms. Geen makkelijk ritme, maar een geweldig stuk. Het betekent tellen, tellen, tellen (er wordt wat afgeteld in aanloop naar de Expeditie).
“Na de 49e keer zit het er wel in, hoor!” grapt één van de muzikanten. Ze hebben er zin in!!!