concept en website

Beste leden van alle deelnemende amateurverenigingen,

Bij deze presenteren wij het concept van de voorstelling Expeditie W750.

Op basis van de longlist van zestien locaties heeft De Plaats i.s.m. het locatieteam gekozen voor acht definitieve speellocaties. Deze speellocaties zijn allemaal markante Wageningse “iconen”, elk op huneigen wijze. De locaties zijn gekozen op de uitdagende en van elkaar verschillende mogelijkheden voor het ensceneren van muziektheater op locatie.
De Plaats heeft in samenwerking met het artistieke team op basis van deze acht speellocaties alle zeventien deelnemende groepen gecast. Uitgangspunt bij de casting was de vraag: “om welke (gezamenlijke) theatrale ingrepen vraagt de locatie? ” We denken dat we de ontwerpen van acht interessante en originele muziektheaterscènes op locatie hebben!
De voorstelling bestaat uit een verzameling van zeven scènes, waarbij het publiek van scène naar scène zal reizen. Het publiek ziet elke avond zeven scènes. Iedereen speelt zijn/haar scène dus zeven keer op één avond. Echter: we bereiden acht scènes voor. Dit betekent dat er iedere avond één scène niet hoeft te spelen. De cast van deze scène kan die avond de voorstelling zien. Op die manier kan gedurende de serie van acht speelavonden iedereen de voorstelling een keer zien.

Zie verder de pagina over locaties en cast en planning.

Wilt u op de hoogte blijven over het ontstaan van W750? Kom dan regelmatig terug op deze website.

Met vriendelijke groet namens het team W750.

Albert Hoex en Jeanet Hacquebord