Hemelsblauwe kleding


Het Wagenings Kleinkoor oefent in het clubhuis van de toerclub Wageningen. Mooie klanken te midden van ingelijste wielrennershirtjes en stoere groepsfoto’s dus.
Eén voor één druppelen de koorleden binnen, en wie er ook is is Fen. Met een kledingrek vol blauwe kleding. Lichtblauwe kleding, hémelsblauwe kleding, want het Kleinkoor verzorgt straks samen met het Cantatekoor en de spelers van theatergroep Toteel de scène in de grote kerk op de markt. Over het zoeken, wáár, naar wát…….
W750 Kleinkoor grijs
Het is nu de bedoeling dat iedereen in dat rek zoekt naar iets wat hem of haar past. Velen hebben ook iets blauws van huis meegenomen. Fen gaat tijdens de repetitie één voor één bekijken wat een goede combinatie is. Jan Maas, de dirigent, vraagt of hij ook iets blauws aan moet en waar hij straks eigenlijk komt te staan in de kerk. Want de koorleden staan boven op de galerijen aan weerszijden van de kerk. Het wordt een hemels koor dus. “Hebben ze wel vleugels in jouw maat, Jan?” grapt één van de koorleden.
Het is (volgens mij) geen makkelijk stuk wat ze straks gaan zingen. Het is voor de Expeditie gecomponeerd door Marielle Woltring. Veel tonen die lang aangehouden moeten worden, wat een goede ademtechniek vereist. Die lang aangehouden tonen leggen bij tijden een soort klankgordijn, wat waarschijnlijk prachtig gaat klinken in de kerk.
Overigens hebben ze nog niet samen met het Cantatekoor gerepeteerd. Dat komt straks tijdens de repetities op locatie pas. En héél benieuwd zijn ze wat de spelers gaan doen, ze hebben nog geen idee. Ik denk dat het een prachtige combinatie gaat worden …