Groepsfoto´s maken


In iets meer dan veertien dagen tijd moesten alle groepsfoto’s voor het programmaboekje worden gemaakt. Frits en Jan togen daarvoor van repetitielokaal naar repetitielokaal met tassen vol lenzen, flitsers, lampen en stangen en knijpers voor het achtergronddoek. De omstandigheden varieerden nogal. Van kleine groepen tot grote, van zalen met veel ruimte tot huiskamers waar het achtergronddoek nèt kon staan. Bij het Toonkunstkoor (zo’n 70 mensen) stond Frits met een microfoontje op het balkon van de kerk aan de Arboretumlaan terwijl Jan iedereen beneden in de juiste positie zette. Bij Madlot wrong hij zich half achter de kachel om iedereen er goed op te krijgen. De jongens van Ill Skill Squad zaten veel in het buitenland, en als ze in Nederland waren zaten ze heel verspreid over het land, maar de laatste zaterdagochtend voor de deadline lukte het toch om ze in Utrecht te fotograferen.
Het gelach en gedoe om iedereen op de juiste plaats te krijgen was overal hetzelfde. Het was de bedoeling om van iedere groep een neutrale foto te maken (ze worden maar klein afgedrukt), maar uiteraard zijn er hier en daar na de “officiële” foto ook nog wat pretfoto’s gemaakt. Geef de Harmonie een instrument in handen en ze spelen “lang zal-ie leven” op de goede afloop van de fotosessie. Bij theatergroep Lens was het dikke pret met de accessoires voor hun scène in de Unifarmkas, mondkapjes en handschoenen.
Na nog een marathon “achtergrond-photoshoppen” was de hele serie net op tijd klaar voor het programmaboekje. Inclusief de locatiefoto’s.

De Harmonie

Madlot

Toonkunstkoor

WDT


Klik op de foto om de eindeloze jump van iLL Skill Squad te zien.
jump8714465690_f452f6b89d