Goden en Bier


Het is zo leuk om overal op de repetities te kunnen kijken…. En overal is de sfeer anders.
Voor de repetitie van WSTV (Wageningsche Studenten Tooneel Vereeniging ‘Pierrot et Colombine´) banen we ons een weg door de drukke vrijdagavondzaal van Ceres, vol bierdrinkende studenten. De spelers oefenen in een zaal achterin het gebouw. Daar heerst ook een uitgelaten sfeer, maar Lise-Lott Kok, de regisseur, weet de studenten uiteindelijk op hun plek te krijgen.
Vol overgave beginnen ze met de scène. Kibbelende godinnen, discussies en bier, een bazige Zeus die het maar moeilijk heeft met zijn familie. Kunnen de goden nog iets voor de wereld betekenen?
Af en toe roept Lise-Lott: “muziek!”. Daar komt straks de muziek van het orkest Sonante, die op ditzelfde moment aan het repeteren zijn in de Bevrijdingskerk.
Het is nu al leuk om naar te kijken. Hoe acht goden er samen een zootje van maken, elkaar dwarszitten en sommigen er toch nog iets zinnigs van proberen te maken. Althans, in het stukje wat wij zagen. Want vanavond wordt er vooral geoefend op het begin van de scène omdat dit 8 april in de Kick Off bijeenkomst getoond gaat worden.
We zijn dus reuze benieuwd hoe dit af gaat lopen……