Wallepad cast


Toneelvereniging WDT is de oudste algemene toneelvereniging van Wageningen. Zij werd in 1908 opgericht als Wageningse Dilettanten Toneelvereniging. Dilettant is een oud woord voor amateur. WDT heeft in de ruim 100 jaar van haar bestaan haar sporen ruimschoots verdiend, zij is nog steeds een eigenzinnige, kleine amateurvereniging waarbij een ding centraal staat: samen op een plezierige manier theater van goede kwaliteit te maken. WDT speelt per jaar minimaal één, maar meestal twee toneelstukken, en werkt met verschillende regisseurs om een zo breed mogelijk scala van opvattingen over toneelspelen te leren kennen. Het repertoire loopt uiteen van Shakespeare tot Wim T. Schippers. Momenteel zijn er ongeveer 25 leden die een doorsnede zijn van de Wageningse bevolking, de leeftijden lopen uiteen van 18 tot 70 jaar.
Naar de website van Toneelvereniging WDT.


Het amateur ensemble Wjetsherinki heeft een uitgebreid repertoire van authentieke traditionele volksliederen, -dansen en -rituelen (zonder arrangement of choreografie) van verschillende bevolkingsgroepen in Rusland. Ook de zangtechniek en de kostuums zijn authentiek.
Naar de pagina van Wjetsherinki.


Madlot speelt balfolk, met opzwepende violen, aanstekelijke ritmes van de trekharmonica en daarboven de Nederlandse doedelzak, draailier, koeienhoorn en rommelpot.
Naar de balfolk pagina van Madlot.