Kerk op de markt cast

Theatergroep Toteel is opgericht in 1986 door een groep enthousiaste amateurtoneelspelers (m/v) uit Wageningen. De groep organiseert alles zelf: de leden vormen het verenigingsbestuur, maken de kostuums, bouwen het decor – en staan samen op het toneel.
Naar de website van theatergroep Toteel.

Het Wagenings Werktheater maakte in 2004 haar debuut. Deze theatergroep, die bij haar publiek bekend staat als enthousiast en gedurfd, ontwikkelt haar producties volgens het werktheaterconcept met een regisseur als coach. Ze telt 6 leden en soms enkele gastacteurs, die allen rond 35-55 jaar zijn en zeer ervaren zijn op het podium. Ze schrijft haar eigen toneelvoorstellingen, dan wel bewerkt bestaande stukken en combineert in elke productie wereldproblemen en menselijk leed met humor en knap theater. Het Wagenings Werktheater is fanatiek deelnemer van –theater op locatie – By The Way (2007,2008,2009). Eigen stukken waren o.a. Faust – the final en Chatbox. In september 2010 is ‘Lucht’ gespeeld in Junushoffprogrammering, waarbij gebruik gemaakt is van professionele audio, video en live-muziek. Momenteel werken we aan Bouwmeester Solness van Henrik Ibsen, waarbij we geadviseerd worden door De Waterlanders.
Naar de website van het Wagenings Werktheater.


Het Wagenings Kleinkoor is een vocaal ensemble van ca. 24 leden. Onder de bezielende leiding van onze dirigent Jan Maas zingen we elke woensdagavond muziek variërend van gregoriaans, renaissance tot hedendaags, religieus en werelds. De laatste jaren stond o.m. het requiem van Fauré, Miserere van Allegri, Butterfly Dreams van Taverner, Rakastava van Sibelius en Kusjens van Padbrué op het programma. Met een regelmaat van een à twee keer per jaar verzorgen we een concert. Meestal zingen we a capella, soms werken we samen met instrumentale ensembles of solisten. Zo hebben we op 22 mei een dubbelconcert samen met het Arnhems Symphonie Orkest NOVA gegeven, waarbij ieder zijn eigen programma had. In december staat een kerstconcert op het programma met o.a. A Ceremony of Carols van Benjamin Britten.
Naar de website van Wagenings Kleinkoor.

Het Cantatekoor Wageningen is een vierstemmig gemengd koor, dat een gevarieerd programma van voornamelijke klassieke aard kent: naast religieuze muziek (zowel klassiek als modern), ook andere koorwerken als madrigalen, drinkliederen e.d. We hebben 36 leden en treden twee keer per jaar op (voorjaar en najaar). Recente voorbeelden uit het repertoire: De Tangomis van Martin Palmeri, het Requiem van Faure. De artistieke leiding is in handen van Marjon van der Linden.
Naar de website van Cantatekoor Wageningen.