Kasgebouw cast


Puntuit is een a-capella gemengd koor met 22 leden, verdeeld over vier stemgroepen. Het dankt haar naam aan de oorspronkelijke oefenruimte, de gemeenschapsruimte ’t Punt van het Centraal Wonen complex aan de Leeuweriksweide. Herman Groenesteijn is de dirigent en muzikaal inspirator die vaak speciaal voor het koor vier- tot achtstemmige bewerkingen maakt van bekende en minder bekende muziekstukken. Het repertoire bestaat uit klassieke werken, middeleeuwse liederen, popsongs, volks- en kerstliederen. Werken van Mozart, Elgar, Crosby, Stills, Nash & Young, Herman van Veen, Monteverdi, Billy Joel, John Mayer en vele anderen. Jaarlijks wordt een ‘Groot Optreden‘ gehouden, waarbij speelse elementen in de presentatie worden verweven. Daarnaast verzorgen we optredens op feesten en partijen, in verzorgingshuizen of bij de opening van een tentoonstelling. Tijdens de kerstperiode brengen we op verschillende plaatsen kerstliederen ten gehore.
Naar de website van Punt Uit.

Dansgroep e-motion bestaat sinds 2004 en is gefocust op originaliteit van beweging (motion) en gevoel (emotion). De choreografieën zijn gebaseerd op moderne dans die verrijkt wordt met invloeden van danstheater, jazz en de personaliteit van elk individu in de groep. In de loop van de jaren heeft e-motion verschillende danseressen in de leeftijd van 18-45 jaar gehad die elke keer diverse en dynamische input aan de groep hebben toegevoegd. De vaste kern bestaat altijd uit 6-10 mensen. e-motion heeft opgetreden bij diverse festivals zoals Dansronde Gelderland, Gelderland Danst, Dans voor Mei, 5 Mei-podia, Danscircuit en Holland Dance Festival. De meeste choreografieën vallen onder de leiding van Carsten ‘Lumière’ Sasse die als Moving Visual Artist (MVA) werkzaam is en ook het meeste foto- en videowerk van de groep verzorgt. Cathy Sharp, Courtney Clark, ill Skill Squad, Libertad Pozo Rodriguez en Davide Bellotta (danser bij ‘Conny Janssen Danst’) hebben eveneens als gastdocenten en choreografen met e-motion samengewerkt. En in 2010 heeft Renske Onstein, een van de danseressen van de groep met ‘Scream’ haar choreografie-debuut gecreëerd die de derde plaats behaalde bij de competitie ‘Het Beste van Wageningen’ uit meer dan 50 deelnemers.
Naar de website van e-motion dance company.

LENSLENS
De stichting LENS theatermakers is een podiumgerichte werkplaats voor theatereducatie. Sinds 1987 biedt LENS ervaren en onervaren amateur-spelers professionele begeleiding op zoveel mogelijk vlakken van het theatermaken. Van het begin tot het einde van een productieproces worden de spelers betrokken bij, en verantwoordelijk gemaakt voor de uiteindelijke voorstelling. Zo krijgen de deelnemers naast de reguliere repetities lessen in dramaturgie, vormgeving en techniek, waarbij theorie en praktijk nauw met elkaar verbonden zijn en altijd gericht op de voorstelling. De spelers denken mee over de inhoud en vorm van de voorstelling, ze maken hierin eveneens keuzes. Deze intensieve werkwijze zorgt voor verrassend en kwalitatief hoogstaand amateur-theater. Jaarlijks verzorgt LENS twee producties: de startproductie voor beginnende spelers en de plusproductie voor meer gevorderde spelers. Beide producties spelen 8 á 12 keer. We spelen in de Wilde Wereld te Wageningen, maar ook in andere steden, zoals bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen, Utrecht, Amsterdam, Groningen en Breda. Repertoire (o.a.): Wensschaduw (door de spelers vanuit associaties en improvisaties gemaakte montagevoorstelling, concept en regie: Hadass Pelter, 2011), Miniaturen (Locatietheater in hartje Wageningen, concept en regie: Saskia v/d Schaaf, 2010), De Kale Zangeres (Eugene Ionesco, 2009), Pitten (Herman Heijermans, 2008), Feestje (gebaseerd op ‘Party Time’ van Harold Pinter, 2007) Artistieke leiding: Elly Snip. LENS gaat graag kruisbestuivingen aan met andere disciplines. Bij twee voorstellingen werkten we samen met componist Erik Woltmeijer, die deel uit maakt van het kunstenaars/theatermakers-collectief Waterlanders uit Wageningen. Wensschaduw maakten we samen met Jonas de Witte, een professionele vormgever op het gebied van fotografie en film en die eveneens veel ervaring heeft met theater.
Naar de website van Theatermakers Lens.

Bezoek aan de kas