locaties en cast


De cast
De Plaats heeft in samenwerking met het artistieke team op basis van de acht speellocaties alle zeventien deelnemende groepen gecast. Uitgangspunt bij de casting was de vraag: “om welke (gezamenlijke) theatrale ingrepen vraagt de locatie?” We denken dat we de ontwerpen van acht interessante en originele muziektheaterscènes op locatie hebben!

Kasgebouw Unifarm, Wageningen UR
Lange glazen gangen, doorzichtig, breekbaar
Steekwoorden experiment, onderzoek, avontuur
Een stuk over nog nooit gebaande paden. En hoe je die kunt vinden. Een groep wetenschappers op zoek naar het nog niet verkende onbekende. De komkiwi. De augortel. Het koekipschaap. En verder! Over de grenzen van het bekende. De wetenschap als nieuwe religie. Verrassend, origineel, avontuurlijk. “Hoezo manipulatie? Niks manipulatie! Dat is zo’n verschrikkelijk achterhaald begrip, manipulatie! Wij scheppen! ”
Cast Theatergroep Lens, Koor PuntUit

Cast

Forum gebouw Wageningen UR
Ruim, open, verschillende lagen, balkons
Steekwoorden kennis, traditie, wijsheid, macht
Een monumentaal koorwerk op Nederlandse tekst over de betekenis van de wetenschap: de eeuwige zoektocht naar de meest actuele waarheid. Want wat gisteren vast en zeker leek, lijkt vandaag plots dubieus en blijkt morgen achterhaald. Ofwel: “Eén ding is zeker; niks is zeker!”
Cast Toonkunstkoor Wageningen

Cast

Sterflat
Hoog, massief, ritmisch, horizontale lijnen, wenteltrappen
Steekwoorden wiskundig, streng, ritmisch, hemelhoog
De zestien etages van de Sterflat zijn het enerverende podium voor zowel de leden van De Harmonie Wageningen als van de dansers. De Harmonie staat stil, maar haar muziek beweegt de dansers onophoudelijk tot in alle uithoeken van de Sterflat balkons. Een fascinerend spel van horizontale bewegende lijnen. Een choreografie van een wiskundige schoonheid. Opwindend als een echte Bond.
Cast Dansschool Jacqueline Hutten, De Harmonie Wageningen

Cast

Sociëteit Ceres
Middeleeuws aandoende feestzaal, donker
Steekwoorden ritueel, Ceres (godin van de oogst), Bacchus (god van de roes), catwalk
Verhalen over rituelen. Rituelen van toen, rituelen van nu. Het lijkt wel de jaarvergadering van het bestuur. Of zijn het de Goden zelf die op de Olympus aan het kibbelen zijn met elkaar? Is er verschil? Menselijke en goddelijke rituelen op muziek gezet van symfonie orkest Sonante.
Cast Acteurs van het WSTV (Wageningsche Studenten Tooneel Vereeniging ‘Pierrot et Colombine’), orkest Sonante

 Cast

Kerk op de markt
Open, symmetrisch, donker
Steekwoorden cerebraal, geheimzinnig, mysterie
Waar gewoonlijk de dominee spreekt, zit nu publiek. Aan weerszijden van het publiek de balkons met daarop de koren. Die hemels zingen. Tegenover het publiek de banken met de acteurs. Met beide voeten op de grond. Een stuk over het verlangen naar het Hogere. En hoe dat te vinden … ”Ik ben, ben ik een God in het diepst van mijn gedachten?”
Cast Acteurs van het Wagenings Werktheater en Theatergroep Toteel, Wagenings Kleinkoor, Cantatekoor

Cast

Wallepad
Romantische natuur
Steekwoorden droomachtig, paradijselijk
Een stuk in delen gezet op diverse speelplekken op en rond het Wallepad. Een toneelstuk door een droom-decor waar je als een droom doorheen loopt. Een Wageningse Midzomernachtsdroom, zeer vrij naar Shakespeare …”In de liefde is iedereen een ezel, dus daar stoot niemand zich twee keer aan! Wakker worden, we zijn begonnen!”
Cast Acteurs van toneelvereniging WDT, Balfolk muziekgroep van Madlot

Cast

Achterkant silo complex met brandtrappen van AgruniekRijnvallei
Hoog, streng, monumentaal
Steekwoorden industrieel, ritmisch, duizelingwekkend hoog, proces van productie
Op twee torenhoge brandtrappen stijgen en dalen de dansers en de acteurs op muziek van harmonieorkest De Ontzetting. Ontzettingwekkende trappengangen. Een virtuoze achtbaan als productielijn. Met een gezongen lyrische ode aan het produceren van veevoer …
Cast iLL Skill Squad, acteurs van JongerenTheaterSchool van ´t Venster, Studentenharmonieorkest De Ontzetting
Cast

Voetbalkooi (achter Pomona-flat)
Ingebouwd en omheind speelveldje
Steekwoorden spel, speels, de lol van de spelregels, samenzijn
Een beweeglijk en acrobatisch bewegingsspel vol actie op de stuwende muziek van de slagwerkers. Een spel met verrassende spelregels. Wie begint? Wie neemt het over? Hoe vaak rondjes op één hand? Wie wel en wie niet op z’n kop? Een spel op het scherpst van de snede. En toch gaat het hier niet om de knikkers. Maar slechts om de lol van het bewegen.
Cast dansers van Ill Skill Junior, Slagwerkgroep van De Harmonie Wageningen

 Cast

De voorstelling
De voorstelling bestaat uit een verzameling van zeven scènes, waarbij het publiek van scène naar scène zal reizen. Het publiek ziet elke avond zeven scènes. Iedereen speelt zijn/haar scène dus zeven keer op één avond. Echter: we bereiden acht scènes voor. Dit betekent dat er iedere avond één scène niet hoeft te spelen. De cast van deze scène kan die avond de voorstelling zien. Op die manier kan gedurende de serie van acht speelavonden iedereen de voorstelling een keer zien.