De kick off


De roltrappen in het Forumgebouw voerden tegen acht uur steeds meer mensen aan: castleden, vrijwilligers, mensen van de gemeente, van de pers … Her en der werd nog even gerepeteerd of opgewarmd door dansers en ingezongen door koorleden. Er was koffie en thee en veel verwachting.
De collegezaal was goed gevuld. Marieke Griffioen van toneelvereniging WDT vertelde hoe het zo gekomen is dat we nu met z’n allen de Expeditie aan het maken zijn.
Albert Hoex, artistiek leider bij De Plaats leidde iedereen daarna vol vuur langs de locaties
(“In Nijmegen … eh Arnhem … ehhhhh …”, geloei uit de zaal, “… Wágeningen!” Applaus!)
Hij vertelde wat elke locatie gaat bieden en verschillende groepen gaven een voorproefje: zangers van het Toonkunstkoor, dansers van Jacqueline Hutten en Ill Skill Squad junior, de muziekgroep Madlot en spelers van Lens, het Werktheater, WDT en de Wageningsche Studenten Tooneel Vereeniging. Van het Ill Skill Squad Showteam was er een filmpje en de Harmonie had een stukje muziek opgenomen zodat we ook daar een impressie van kregen.
De zaal had er schik in, er werd enthousiast geapplaudisseerd en meegeklapt, er klonk geregeld iets als: “o wat leuk!”
Fen de Groot presenteerde de kostuumontwerpen. Aan de hand van schetsen liet ze zien hoe de dansers, spelers en muzikanten er straks uit gaan zien.
Van de werkgroep Wageningen 750 was er tenslotte voorzitter Frits Huijbers die het allemaal overweldigend vond, trots was en er alle vertrouwen in had dat het een groot succes gaat worden.
En de posters zijn er! Na afloop bij de borrel konden die meegenomen worden om door heel Wageningen te worden verspreid. “Om te beginnen bij jullie zelf achter de ramen”, riep Albert, “en we komen het controleren!” Ook stapels flyers werden meegenomen om uitgedeeld te gaan worden.
Wageningen zal gaan weten dat er iets fantastisch staat te gebeuren! Iedereen die er vanavond was wéét dat al …
En wie er niet bij was kon het 10 april in de krant lezen.
En vergeet niet een aandeel voor de vierde bus te kopen.

Voorproefje Forum

Voorproefje Voetbalkooi

Voorproefje Ceres

Voorproefje Kas