Shakespeare in tien minuten


Een mooie aprilavond op het Wallepad. Vanavond repeteren de spelers van WDT voor de eerste keer op de locatie. Een Wageningse Midzomernachtsdroom, zéér vrij naar Shakespeare, het hele verhaal in tien minuten!
Onder luid merelgezang wordt eerst gezocht naar geschikte plekken. Waar komt het publiek, waar kunnen de spelers opkomen? Straks zal muziekgroep Madlot het publiek meenemen van de ene speelplek op het Wallepad naar de andere. Vanaf het water, de boot is zeer waarschijnlijk geregeld.
De eerste scène wordt gerepeteerd. Nog een beetje onwennig, zo in de buitenlucht. Af en toe passeert een verbaasde hond plus baas. Over honden gesproken: de tweede ideale speelplek blijkt bij nader inzien een hondenuitlaatveldje te zijn. Straks iedere speeldag schoonmaken en een poepwacht neerzetten? Uiteindelijk wordt besloten een eindje verderop te spelen.
Inmiddels valt de duisternis rap in. Regisseur Marjolein van de Peppel krijgt een lantaarn om het script te kunnen blijven lezen en hier en daar verschijnt een zaklampje. Even pauze, en thermoskannen met hete thee komen te voorschijn. Tijdens de derde en laatste scène is het echt donker. Toch wordt-ie even doorgelopen. Er is nu in elk geval een idee hoe het straks gaat worden.
De groep verlaat het Wallepad om in café Loburg nog het één en ander te bespreken. Einde van een eerste repetitie op locatie, een leuke avond!