Gehoord worden ze wel

W750Toonkunstkoor
Het imposante Forumgebouw op de campus van de universiteit is straks gedurende de Expeditie de thuishaven van het al even imposante Toonkunstkoor. Zittend bij een repetitie in de Doopsgezinde Kerk aan de Arboretumlaan is het niet moeilijk te bedenken waarom Albert Hoex dit koor in gedachten had voor die locatie. Pràchtig zo’n groot koor (ca. 80 leden). De monumentale klank stijgt echt op tot de spanten van de kerk als ze zingen …
Gek genoeg zijn ze zelf niet helemaal zeker of ze de enorme ruimte in het Forum wel kunnen vullen, of het geluid niet verwaait, zo vertelt voorzitter Loes Mulder-De Nijs. Het is niet zo goed bekend hoe de akoestiek daar is. Alhoewel, gisteren bij de Kick Off stonden ze met z’n twintigen even in te zingen bij de roltrappen en werden ze verzocht dat in één van de zalen te doen omdat het mensen die daar aan het werk waren stoorde. Gehoord worden ze dus in elk geval wel!
Het koor zal iedere Expeditieavond met 60 man ingaan. Volledige bezetting is voor al die voorstellingen niet haalbaar. Ze zijn ook de enigen die niet aan een andere groep gekoppeld zijn.
Wel krijgen ze versterking van een trombonist en een trompettist. En er zijn drie solisten, ook uit eigen gelederen. Het muziekstuk is speciaal voor hen en het gebouw gecomponeerd door Andries van Rossem, de tekst is van Albert.
Het thema is: “één ding is zeker, niets is zeker”. Wij zijn er echter behoorlijk zeker van dat dit een indrukwekkende scène gaat worden.